Segling@bleckert.se

Åter i hemmahamn !
Publicerat den 28 May, 2010

En stilla stjärnklar natt blev det, fullmånen gick upp i syd och glittrade föröver. Ingen vind alls utan sjön låg blank. Kullens fyr såg vi på cirka 20 sjömils avstånd och vi passerade fyren strax efter fyra i gryningen. En trålare dök upp från babord utan korrekt lanternföring. Egentligen borde vi ha kontaktat kustbevakningen men vi var för trötta för att ta tag i det.

Kullens fyr

Vi bestämde att göra ett stopp i Helsingör under dagen för att kunna bli emottagna av välkomstkommittén klockan 17.00 så en liten kursändring blev det efter Kullen. För att få varsin frivakt till så slog vi  av farten till 4½ knop. Mats väckte mig strax innan vi lade till i Helsingör vid åtta-tiden på morgonen . Det dröjde inte länge innan regnet kom och vi hann precis beslå och stuva undan seglen.

Helsingör

Jag tog en shopping-runda på stan och vi fick en siesta innan vi styrde ut ur hamnen mot Råå. Dåligt väder och kraftig motström gjorde att vi blev några minuter försenade innan vi angjorde Råå strax efter fem på eftermiddagen. Vilket mottagande vi fick av våra familjer och Göran Öberg, trots åska och regn. Vi samlades i ruffen och blev bjudna på bubbel med snacks ! En sådan upplevelse dessa två veckor har varit. Ett riktigt äventyr !!

Helsingör 2

Råå

 

2010-05-28 18:30:00