Segling@bleckert.se

Gott käk i Byxelkrok - och dimma !
Publicerat den 18 May, 2010

Först lite om Byxelkrok som blev en riktigt fin upplevelse. Vi ringde in från båten till hamnvärden som var väldigt hjälpsam – gav oss koden till duschen och någon hamnavgift behövde vi inte betala.

Hamnen i Byxelkrok

Enda öppna matstället, Marina Hotell och Restaurang, stänger 21.00 vardagar. Vi ringde dit med och förbeställde varsin fiskgryta. Vi lade till strax efter halv nio och skyndade oss till restaurangen. God mat och mycket trevligt. Sjömacken var stängd, så vi frågade servitrisen om det fanns en vanlig mack – närmaste ligger i Löttorp två mil bort. ! En annan gäst som uppenbarligen bodde i byn ringde upp sjömacksägaren som skulle dyka upp kl 06.00 – visst finns get goa människor ! Sen tog vi en lång varm dusch innan vi törnade in.

Marina Kök och Bar

Klockan 07.24 lossade vi förtöjningarna och möttes av motvind 3 ms gradvis ökande i styrka så det blev att kryssa sig fram. Vinden höll sig i stort sett nordlig fram och tillbaka 10 grader. Vid 14.00-tiden slog plötsligt dimman till och blev riktigt tät – ett tag var sikten bara 50 meter. Tur att det är så lite båtar ute ! Efter fyra på eftermiddagen började solen titta fram och plötsligt mojnade vinden vid fem-tiden. Då gav vi upp och startade motorn – vi fick i alla fall 9½ timmars segling. Vi tar sikte på hamnen i Tyrislöt och vi angör cirka 22.45. Klart slut från Nette !

Dimma på Östersjön

2010-05-18 16:27:29