Segling@bleckert.se

Kanalresans tredje del har börjat !
Publicerat den 23 May, 2010

Idag fick vi snabbt kasta förtöjningarna i Borensberg och utan frukost stäva mot Borenshult, avgång 7.05. Tanken var ju att hinna i god tid till slusstrappan i Borenshult och äta frukost på plats. Enligt slussvakten skulle vi börja slussa 9.00 och 8.25 kom vi fram. Felet var bara att slussningen började 8.30 !

Slusstrappan i Borenshult

Så frukosten fick anstå och förvandlas till brunch i Motala tillsammans med Mats som steg av tåget nästan exakt samtidigt som vi lade till. Ett hastigt avsked till familjen – vilka underbara dagar vi fick… Proviantering på Östenssons Livs i Motala – vilken tur att Mats hade kundkort – de tog varken kontanter eller betalkort.

Mats mönstrar på

Avskedsbild

Sen var det dags att ta sig över Vättern till Karlsborg med hissade segel. Det blåste friskt och vi fick ta ett rev i storseglet. Sedan blev det bara bättre och vi kunde snart slå ut revet och sätta genuan. Vinden vred i rätt riktning och vi fick en skön segling för bidevind och behövde bara slå en gång före inseglingen till Karlsborg. Lite tidsnöd höll det på att bli inför sista broöppningen för dagen klockan 18.00.

Vättermsegling 1

Vätternsegling 2

Bron i Karlsborg

Vi avslutade med motorgång 45 minuter till Forsvik. Fram med engångsgrillen, entrecote, rödvin... Vi ses  i morgon ! Hälsningar från Janne och Mats

2010-05-23 20:21:35