Segling@bleckert.se

Sista natten till sjöss !
Publicerat den 27 May, 2010

Det blev en skön kväll i ”Götet”. Vi gick till Bee Bar som ligger på en tvärgata till Avenyn och åt en god middag och sedan ”tjötade” vi på en ölbar tvärs över gatan. En promenad till hamnen och snabbt slocknade vi i våra kojer. Vi kom upp rätt tidigt faktiskt och lämnade hamnen redan 07.00.

Göteborg

Vi tänkte bunkra i Långedrag men där hittade vi ingen sjömack. Vi fick fråga oss fram och vi fann vad vi sökte i Hinsholmskilen. Passade på att äta frukost där och klockan 10.00 kom vi i väg. Här ser ni kapten Bleckert som poserar i sin nya keps !

Kapten Bleckert

Motorgång först - sedan hissade vi segel. En lätt, ojämn bris höll oss gående några timmar men 14.30 fick vi ge oss igen och starta maskinen. Himlen blev istället bara blåare och blåare och Nidingen bjöd sig vackert för oss så vi girade västerut för att komma så nära som möjligt.

Nidingen

Vid sjutiden ökade vinden och blev akterlig och vi kunde segla i knappa tre timmar innan det var dags för motor igen. Inatt prövar vi vakter på två timmar med början kl 22 och jag fick första frivakten. Snart kommer vi hem !

 

2010-05-27 20:15:00